Al bonic i petit bar Altamira del barri de l'Eixample he sofert de grat un petit viatge en el temps... d'aproximadament uns vint-i-vuit anys. He recordat un restaurant extremadament cutre i depressiu on algunes vegades paràvem amb els pares a sopar els diumenges a la nit, tornant de la masia cap a Barcelona, abans que obrissin la carretera de Rajadell que passa per l'estació.
Recordo aquest cartell penjat a la paret, al costat d'unes quantes copes de vés-a-saber-quin-torneig-rural i d'algun banderí turístic espanyol, el local il.luminat amb fluorescents sense pantalla i penjats amb cadenes, taules de melamina tipus "limoncillo" amb potes de tub cromat rovellat i, per amenitzar la barra, dos o tres pagesos vells, tots vestits igual, amb escuradents pla a la boca i cigaló a la mà. Sabates clares de reixeta, a partir d'aquí ja indescriptibles. Sense fil musical. Recordo veure a la tele uns dibuixos de la mascota dels JJOO de Moscú, el osito Misha, cosa que em permet situar la imatge en el temps. A la porta d'entrada, cortines de cadenes d'alumini anoditzat ordenades per colors. Un vell Heraldo color crema a la paret per comunicar-se amb la resta del món a través d'un cable negre grapat sobre el que abans havia estat una paret blanca.
I, sobretot, dins meu, una inoblidable sensació de diumenge al vespre. Prepara la cartera, que anem a dormir i demà, cap a l'escola.
P.S.: He estat capaç fins i tot de trobar el restaurant, aquesta teulada vermella del mig del mapa... beneït internet...
dimecres, 4 de juny del 2008
Veig... fantasmes
Etiquetes: Vintage
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
Hola! Buscant informació sobre "la matança del porc" he trobat la teva sèrie de fotografies al flickr. Et felicito! M'agraden molt! És un reportatge molt interessant i que cobreix tot el procés del ritual de manera concreta i molt il·lustrativa. Precisament estic documentant-me sobre el tema perquè m'agradaria fer-ne un seguiment en vídeo, una mena de testimoni documental. Per això també m'agradaria preguntar-te si enguany també fareu la matança, tu o algú que coneguis. De fet vull posar-me en contacte amb algú que la faci per tal de seguir alimentant aquesta inquietud i poder-me informar i, també, poder prendre nota i imatge de tot el procés. Perdona que hagi accedit directament al teu bloc per contactar amb tu, però les teves fotos m'han semblat realment interessants i en volia saber més. Sóc realitzador de televisió i treballo per a la Xarxa de Tv Locals i altres productores però aquest seria un projecte personal, independent. Moltes gràcies per qualsevol informació que em puguis donar. Salutacions!
Lluís
Moltes gràcies! M'agrada que t'agradin les fotos de la matança! Aquest any no farem matança del porc, però intentaré assabentar-me aviat si conec algú que en faci i t'ho comento!
Oh! Moltes gràcies! Seria tot un detall! Gràcies, de veritat.
Lluís
Publica un comentari a l'entrada